Цей суп з 5 інгредієнтів зігріє взимку: рецепт смачної страви
![Цей суп з 5 інгредієнтів зігріє взимку: рецепт смачної страви](https://www.rbc.ua/static/img/_/f/_flickr_com__1__4d560058cd0aa9061d883901950bb599_650x410.jpg)
Суп з курятиною і локшиною вважається однією з найбільш смачних страв. А рецепт цього супу надзвичайно простий - для приготування, окрім води, потрібно лише 5 основних інгредієнтів.
Про те, як приготувати суп з курятиною і локшиною, який зігріє в сезон холодів, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Daily Express.
Що потрібно для супу з куркою та локшиною
Для того, щоб приготувати простий суп, який зігріє в холодну пору року, необхідні такі продукти:
- курячі стегна (з кісткою та шкірою) - 4 шт.
- цибуля жовта - 1 шт.
- імбир - 5-7 см
- зелений горошок (свіжий або заморожений) - 75 г
- локшина - 225 г
- сіль - до смаку
- перець чилі або паприка - до смаку
- свіжа зелень - до смаку
Як готувати суп з 5 інгредієнтів
Для початку очистьте і наріжте цибулю на декілька великих частин. Вимийте імбир або зніміть з нього шкірку і злегка розчавіть його тильною стороною ножа. Також можна нарізати імбир на кілька великих шматочків.
Помістіть курячі стегна у велику каструлю і приправте сіллю до смаку. Потім залийте курку близько 1,4 л води і доведіть рідину до кипіння. Поки бульйон вариться, час від часу знімайте піну з поверхні рідини, щоб суп був прозорим.
Додайте в каструлю цибулю, імбир і, за бажанням, ще трохи солі. Перемішайте інгредієнти, зменште вогонь і варіть страву протягом 35-45 хвилин. Коли час закінчиться, перекладіть курячі стегна в миску.
Зачекайте, доки м'ясо трохи охолоне, тоді відокремте його від кістки і подрібніть. Також вийміть з супу усі шматочки імбиру та цибулі та викиньте їх. А бульйон потрібно продовжувати варити на слабкому вогні.
Водночас необхідно приготувати локшину. Покладіть її в окрему каструлю з окропом та варіть, дотримуючись інструкцій на упаковці. Потім злийте з готової локшини рідину.
Поверніть курку в суп, додайте горошок і доведіть суп до кипіння. Прокип'ятіть страву протягом 5 хвилин, щоб бульйон набув смаку і легкого кольору горошку.
Для подачі страви покладіть локшину в миску і полийте зверху великою кількістю бульйону з куркою і горошком. За бажанням прикрасьте суп свіжою зеленню, приправте перцем чилі або кунжутним маслом.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати пасту з морепродуктами за рецептом Клопотенка.
А також розповідали, як готувати лапсер з квасолею і картоплею.