Фруктоза - це один із найпростіших цукрів, що природно зустрічається в багатьох фруктах та деяких овочах. Вона також відома як фруктозний цукор або левулоза. Цей цукор має найбільш солодкий смак серед усіх природних цукрів. Надмірне споживання фруктози може призвести до жирового гепатозу печінки, коли її нормальні клітини замінюються жиром і вже не можуть виконувати свої функції.
В яких продуктах найбільше всього фруктози, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис дієтолога Уляни Вернер в Instagram.
Мед - 40.9 г/100 г
Фініки - 24.9 г/100 г
Виноград - 8.1 г/100 г
Червоні яблука - 5.9 г/100 г
Банани - 4.9 г/100 г
Фруктові соки - 4-10 г/100 г
Газовані солодкі напої - 3-7 г/100 г
Кавун - 3.4 г/100 г
Диня - 1.9 г/100 г
Дієтолог наголосила, що зараз якраз сезон, коли легко переїсти фрукти чи перепити солодких напоїв у спеку. Тому слідкуйте за кількістю того, що ви споживаєте.
Фруктоза є важливим складником нашої дієти, проте важливо контролювати споживання, особливо в чистому вигляді, оскільки великі кількості фруктози можуть призвести до негативних наслідків для здоров'я, таких як надмірна вага, інсулінорезистентність і інші метаболічні проблеми.
Читайте також про неймовірний суперпродукт, який зупинить тягу до смаколиків та цукру.
Раніше ми писали про продукт №1, від якого треба триматися якомога далі.