Масло гхі - це традиційне індійське масло, яке виготовляється шляхом повільного нагрівання вершкового масла до тих пір, поки вода і молочний білок не випаровуються, а решта частина набуває золотистого кольору і характерного аромату. У результаті цього процесу залишається чистий жир, що має тривалий термін зберігання і не потребує охолодження. В мережі всі дієтологи його хвалять, стверджуючи, що воно максимально корисне.
Чи дійсно це так, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Віктора Мандзяка у Facebook.
За словами Віктора, цей продукт - "це просто розпіарений жир". Ба більше, він тваринного походження, в якому дуже багато насичених жирів.
"В цьому маслі немає нічого абсолютно особливого, крім того, що воно звучить екзотично", - сказав Мандзяк.
Експерт повідомив, що ми живемо у такий час, коли маркетологи намагаються продати абсолютно все.
Тренер повідомив, що масло гхі - це просто топлене вершкове масло і нічого більше.
Також цей продукт коштує чимало грошей, якщо порівнювати зі звичайним вершковим маслом.
"Масло - це продукт, який треба мінімізувати, бо воно дуже калорійне, а кількість насиченого жиру треба мінімізувати до 10% від загального калоражу", - резюмував експерт.
Завдяки відсутності води і молочних білків, гхі має високу термічну стабільність і не горить при високих температурах. Це робить його ідеальним для смаження і запікання.
Для приготування гхі використовують вершкове масло, яке повільно топлять, видаляючи піну, що утворюється на поверхні. Після цього решта частина масла проціджується для видалення залишків молочних білків і води.
Читайте також про неймовірний суперпродукт, який зупинить тягу до смаколиків та цукру.
Раніше ми писали про продукт №1, від якого треба триматися якомога далі.