Це найгірше місце для зберігання часнику: може прорости та стати гірким
Часник є незамінним інгредієнтом на кухні, адже він універсальний та надає стравам багато смаку. Багато людей вирощують цей овоч на своїх ділянках. Однак важливо не тільки зібрати хороший урожай часнику, але і правильно зберегти його.
Про це пише SantePlus.
Як зберігати часник
Часник додає багатьом стравам неповторний аромат і смак. Дуже важливо добре зберігати його, щоб він не втратив своїх властивостей і не зіпсувався занадто швидко.
Ніколи не ставте його надовго в холодильник, адже він почне проростати. Тоді він стане гірким і менш ароматним.
Найкраще свіжий часник зберігається в сухих темних місцях. Не кладіть часник в ящик, поставте його в провітрюване місце.
Якщо ви любите чистити часник і зберігати його таким чином, то його важливо герметично запакувати. Зберігати очищений часник у холодильнику можна до тижня.
Хороший прийом - замаринувати часник в оливковій олії. Цей метод дозволить отримати ароматизовану олію, яку можна використовувати пізніше для смаження.
Як правильно заморозити
Зокрема, потрібно очистити і відокремте всі зубчики часнику, а потім рівномірно розподілити їх на деку, застеленому пергаментним папером. Накрийте деко алюмінієвою фольгою та заморозьте на ніч.
Також можна заморозити подрібнені зубчики часнику. Щоб полегшити їх подальше використання, робіть це у формочках для льоду.
Зазначимо, для того, щоб вибрати свіжий часник, потрібно щоб цибулина була твердою на дотик і не піддаватися легкому натисканню. Якщо цибулина м’яка, швидше за все, вона перезріла і довго не зберігатиметься.
Якщо часник проріс, це явна ознака того, що термін його придатності закінчився.
Раніше ми повідомляли, як на підвіконні виростити свіжий часник.
Також ми писали про спосіб, який допоможе почистити часник за хвилину.