Свіжоморожений оселедець можна засолити вдома, щоб отримати саме той смак, який вам до вподоби. Зробити це можна в різні способи.
Рецепти з'явилися на сайті кулінара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
Приготування
Розморозьте оселедець, помийте, обсушіть паперовим рушником і викладіть рибу у скляну ємність.
Посипте 2 ст. л. солі та 1 ч. л. цукру, розподіляючи по всій рибі. Додайте 0,5 ч. л. чорного меленого перцю та полийте 1 ст. л. горілки.
Накрийте ємність із рибою кришкою або використовуйте харчову плівку. Поставте у холодильник на 24 години.
Через добу промийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником і очистіть. Наріжте або шматочками, або розберіть на філе.
Інгредієнти:
Оселедець розморозьте, очистіть і промийте.
Наріжте на шматочки завтовшки приблизно 1,5-2 см. Цибулю наріжте кільцями або півкільцями. Викладіть в півлітрову банку шарами - шар риби, шар цибулі.
Приготуйте маринад. У сотейник або невелику каструльку влийте 200 мл води, додайте 1 ст. л. солі, 1 ст. л. соняшникової олії, 6 горошин духмяного перцю, 2 бутони гвоздики, 1/3 ч. л. зерен коріандру та 5 горошин чорного перцю. Зерна коріандру можна потовкти у ступці, тоді вони ще більше розкриють свій аромат.
Поставте сотейник або каструлю на плиту, доведіть до кипіння, щоб розчинилася сіль, а потім влийте 1 ст. л. столового оцту 9%. Приберіть маринад із плити, коли він повністю охолоне, залийте їм оселедець.
Поставте оселедець у холодильник на 24 години.
Інгредієнти:
Приготування
Розморозьте, почистіть оселедець і поріжте на шматочки завтовшки 1,5-2 см.
Приготуйте маринад. У каструлю або сотейник влийте 300 мл води, киньте пакетик чорного чаю без добавок (або 1 ч. л. розсипного чаю). Додайте 1 ст. л. солі, дрібку цукру, 6 горошин духмяного перцю, 2 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю.
Маринад поставте на плиту та доведіть до кипіння. Залиште охолонути до кімнатної температури.
Оселедець викладіть у півлітрову банку і залийте охолодженим маринадом. Поставте у холодильник на 24 години.
Раніше ми писали, як приготувати мойву пряного посолу вдома.
Також читайте поради від Євгена Клопотенка, як правильно розморозити м'ясний фарш.