Щоб приготувати смачний і ніжний яблучний пиріг, не обов'язково возитися з замісом тіста. Адже є рецепти насипних пирогів, які формуються з сухих інгредієнтів.
Одним з таких, а саме болгарським рецептом, поділилася відома кулінарка Лілія Цвіт.
Змішайте в окремому посуді всі сухі інгредієнти: борошно, манку, цукор, ванільний цукор, розпушувач. Все перемішайте ретельно.
Почистіть і натріть яблука. Додайте корицю і перемішайте.
Дно форми викладіть пергаментом і змастіть маслом.
Суху суміш розділить на 4 частини, а яблука - на 3.
Рівномірно викладіть на дно форми суміш, потім яблука, і так всі шари. Верхнім шаром має бути суха суміш.
На верх потріть масло і поставте в холодну духовку. Випікайте при температурі 170 градусів протягом години.
Також читайте, як приготувати простий яблучний пиріг на сковороді.
Крім того ми писали про рецепт вівсяного печива з одного яблука та всього за 5 хвилин.