Крученики або завиванці - українська страва з закрученого в рулет тонкого шматочка м'яса. В приготуванні кручеників часто використовують різноманітну начинку - крупи, капусту, гриби або сир.
Про те, як готувати крученики за старовинним рецептом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Для того, щоб приготувати крученики за старовинним рецептом, необхідні такі інгредієнти:
Для того, щоб загорнути начинку кручеників в м'ясо, свинину потрібно нарізати на тонкі стейки. Їх також потрібно злегка відбити, накривши плівкою. Після цього м'ясо можна підсолити та поперчити.
Щоб приготувати начинку, почистьте і подрібніть ножем цибулю. Печериці помийте, обсушіть та наріжте на скибки.
Обсмажте цибулю в невеликій кількості олії, до золотистого кольору. Тоді додайте подрібнені печериці і смажте начинку до готовності інгредієнтів, приблизно 8 хвилин.
Як готувати крученики з грибами (скриншот / Кулінарні витівки)
Поки начинка охолоджується, натріть сир на великій терці. Хоча цей інгредієнт не використовується за автентичним рецептом, сир доповнює смак грибів та цибулі. Втім, готувати крученики можна і без нього.
Викладіть на половину шматочка м'яса приблизно 1 ч. л. грибної начинки, яку потрібно присипати сиром. Згорніть м'ясо в рулет, починаючи з боку начинки. Щоб крученик не розгорнувся, з'єднайте краї м'яса зубочисткою.
Як готувати крученики з грибами (скриншот / Кулінарні витівки)
Спершу крученики потрібно обсмажити в олії до золотистої скоринки з кожного боку. Після обсмаження перекладіть м'ясні рулети в форму для випікання та приготуйте соус для заливки.
Для цього потрібно змішати молоко зі сметаною, додавши гірчицю та сіль до смаку. Залийте крученики молочною сумішшю і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Накривати крученики не потрібно. Так м'ясо просочиться соусом, але збереже рум'яну скоринку.
Раніше ми писали про те, як готувати українську страву душенину.
Читайте також, як готувати пісні голубці "Горобчики".