Морква містить безліч корисних вітамінів, мінералів та мікроелементів. Щоденне вживання моркви допомагає знизити рівень холестерину та зміцнює імунітет. Сиру моркву можна їсти цілою, а краще - використовувати в салати.
Які топ-5 салатів з моркви вам припадуть до смаку - читайте у матеріалі Styler.
Натріть сиру моркву на великій тертці. Відварені яйця можна натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками. Додайте подрібнений часник та зелень. Все перемішайте, заправте йогуртом чи сметаною. Додайте щіпку солі.
Капусту дрібно нашаткуйте, посоліть і розімніть. Моркву натріть на дрібній тертці. Дрібно наріжте зелену цибулю або використовуйте звичайну ріпчасту. Змішайте всі інгредієнти, додайте трохи меленого перцю і заправте олією.
Салати з моркви поживні та корисні (фото: pixabay.com)
Родзинки залийте окропом на 10-15 хвилин, щоб вони розпарилися. Моркву натріть на дрібній тертці. Зробіть заправку: змішайте мед, сік лимона, дрібку кориці та йогурт. З родзинок злийте воду та змішайте його з морквою. Заправте соусом. Поставте перед подачею на стіл на 15-20 хвилин у холодильник.
З яблук зніміть шкірку і натріть на тертці. Також натріть на тертці яйця, моркву та сир. Часник подрібніть. Цибулю наріжте дрібно та ошпарте окропом, а потім опустіть у крижану воду на пару хвилин, дайте стекти воді - це прибере гіркоту.
Салат викладайте на тарілці або у форму шарами: 1 - цибуля, 2 - яблуко, 3 - яйця, 4 - морква+часник, 5 - сир. Шари можна повторити. Заправити можна йогуртом чи кефіром. Готовий салат поставте на годину холодильник.
Моркву натріть на великій тертці. Яблуко наріжте брусочками. Очищений апельсин наріжте кубиками. Усі інгредієнти змішайте, додайте корицю та мед. Заправте йогуртом. За бажанням до салату можна додати горіхи або родзинки.
До речі, раніше ми писали про те, чим можна замінити вершкове масло у каші, на бутербродах чи випічці.
А ще розповідали про те, які помилки псують смак ваших відбивних.