Період заготівлі продуктів на зиму в самому розпалі, а значить - консервація таких популярних овочів, як помідори та огірки, триває. І майже кожен кулінар має свій власний секрет для маринаду. Саме він робить овочі хрусткими, смачними та пікантними.
Які пропорції ідеального маринаду для консервації огірків - читайте в матеріалі Styler.
Більшість маринадів мають у своєму складі такі продукти: сіль, цукор, оцет та вода. У різних рецептах можна побачити й додаткові – парасольки кропу, часник, листочки дерев, запашний та чорний перець, корінь хрону.
Якщо в кожну банку додати ці інгредієнти, огірки будуть з більш гострим або пікантним смаком.
Але від основної рецептури залежить найважливіше - як довго стоятимуть ваші огірки взимку та наскільки приємним буде у них смак.
На маринад у 5 л води:
Воду налийте у велику каструлю, додайте сіль, оцет та цукор. На кожен літр води вам необхідно 1,5 столові ложки солі та 2 столові ложки цукру. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння
Огірки попередньо варто замочити у холодній воді на 1,5-2 години. Потім воду злити.
Візьміть підготовлені банки й в кожну покладіть моркву, хрін, перець запашний і чорний, листя дуба, ягідних кущів і лавровий, а також часник.
Далі покладіть у кожну банку огірки та залийте гарячим маринадом. Закрутіть банки та стерилізуйте їх 5 хвилин. Потім перевірте кришки та залиште банки остигати, перевернувши їх дном нагору.
До речі, ми писали про те, як зробити бюджетну заготівлю на зиму для борщу.
А ще розповідали про те, який секретний інгредієнт для хрустких огірків використовували наші бабусі.