Кожен знає, що випічку необхідно чимось змащувати, щоб на ній утворилася апетитна рум'яна кірочка. Для цього застосовуються різні продукти, які знайдуться на кожній кухні.
Чим найкраще змащувати випічку - читайте в матеріалі Styler нижче.
Яєчним жовтком
Жовток багатий вітаміном D, E, фосфором, жирними амінокислотами. Його можна використовувати самостійно або змішавши з молоком, сметаною або цукром.
В результаті випічка покриється скоринкою коричневого відтінку та буди блищати.
Яєчний білок
З яєчного жовтка краще зробити солодке глазурування. За допомогою нього пироги і булочки будуть дуже хрусткими.
Вершкове масло
Масло надасть пирогам м'якість і ніжну текстуру. Скоринка вийде матовою.
Молоко
Молоком можна змащувати будь-який вид тіста. Воно дасть тонку золотисту скоринку без глянцю.
Солодкою водою
Часто її використовують для надання випічці більш апетитного вигляду. З нею скоринка буде красивого насиченого кольору, на ній з'явиться глянець.
Медовим сиропом
Завдяки йому ватрушки і пончики будуть ароматно пахнути і стануть ще більш м'якими. Мед потрібно змішати з теплою водою.
Молоко
Такий продукт зробить випічку м'якою, рум'яною та ароматною.
Раніше ми повідомляли, який продукт зробить випічку пухкішою.
Також ми писали, чим замінити яйця у випічці та як правильно це робити.