Мільйони людей по всьому світі потерпають від серцево-судинних хвороб, які спричинені вживанням надмірної кількості солі. Через таку приховану загрозу цю спецію часто називають "тихим вбивцею".
Про це пише The Sun.
Натрій у кухонній солі є важливою поживною речовиною. Однак люди часто перевищують щоденну рекомендовану норму, яка становить 1 ч. л.
"Багато хто думає, що люди найбільше зловживають цукром і саме він є найшкідливішим для нас. Але для багатьох може стати несподіванкою, що насправді такою спецією є сіль", - каже лікар Сара Джарвіс.
Дослідження 2021 року показало, що рекомендована щоденна кількість солі може бути занадто великою.
Експерти виявили, що кожні 2,5 г збільшення солі щодня пов’язані із підвищенням ризику серцевих захворювань на 18%.
Отримані дані підтверджують зв’язок між споживанням солі та інсультами та серцевими захворюваннями в діапазоні від 5 до 15 г/день, причому чим менше споживання солі, тим менший ризик захворювання.
Сіль міститься у багатьох продуктах у вигляді домішку. А саме її багато у сирах, креветках, шинці, копченій рибі, соєвому соусі тощо.
А також солі може бути багато у сухих супах та сніданках, кетчупі і магазинних бутербродах. Тому варто перевіряти етикетки та порівнювати продукти.
Щоб знизити ризики серцевих захворювань, пов’язаних із вмістом натрію, треба зменшити кількість солі у своєму раціоні.
"Ми виявили, що люди, які не додають трохи солі в їжу, часто мають набагато менший ризик захворювання серця, незалежно від факторів способу життя та наявного захворювання", - каже лікар Лу Ці.
Читайте також про те, що треба їсти, аби в старості не було деменції.
Раніше ми писали про те, який сік захищає від інсульту і каменів у нирках.