Вже скоро почнеться сезон кабачків, і якщо ви хочете приготувати щось особливе, але смачне та просте, спробуйте зробити міні-запіканки з сиром. Таку страву будуть їсти усі, адже вона ніжна та низькокалорійна.
Як приготувати кабачки, аби страва усім сподобалася, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт "ЯбПоїла".
"Порційні маленькі запіканки з кабачка з вершковим сиром у формі маффінів – смачний та корисний сніданок чи перекус. Страва низькокалорійна, а виходить дуже смачно та ніжно. Із зеленню, спеціями та іншими добавками можна експериментувати на свій смак", - пояснює автор рецепта.
Почнемо приготування. Ви можете замінити деякі інгредієнти. Якщо немає вершкового сиру - беріть моцарелу або фету, якщо ж немає кабачка - беріть цукіні.
Спочатку натріть на великій тертці кабачок (або ж цукіні). Віджимати масу не потрібно, туди ж додавайте подрібнені часник та зелень. В окремій мисці змішайте яйця з вершками та вершковим сиром, потім додавайте туди крохмаль, сіль та прованські трави.
Потім об'єднайте натерті кабачки з яєчно-вершковою сумішшю. Візьміть форми для кексів та викладайте туди масу.
Далі запікайте закуску у розігрітій до 180 градусів духовці. Страва буде готова приблизно за 35 хвилин. Потім дайте запіканкам охолонути й виймайте їх з форм. Кабачкова закуска буде смачною як гарячою, так і холодною.
До слова, раніше ми вже розповідали, як приготувати літній салат для схуднення.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, як приготувати салат "хвилинка" з тунцем.