Курячі гомілки часто готують на свята або просто, щоб гарно провести час в хорошій компанії. Інгрєдієнти дуже прості, а смакота вийде просто неймовірна.
Своїм рецептом ділиться український шеф-кухар Євген Клопотенко в Instagram.
Для приготування смачнющих курячих гомілок за рецептом популярного кулінара, вам знадобляться:
Гомілочки потрібно змішати зі спеціями, лимоном та зеленню, дати м'ясу замаринуватись. Згодом, викладаєте гомілки на деко, збоку кладете шматочки нарізаних лимонів. Випікаєте 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готово.
Якщо любите дуже рум'яну і хрумку скоринку, то можна ще ці готові гомілки обсмажити пьять хвилин на слабкому вогні. Під час цього зачерпати ложкою сік з дека і полити м'ясце. Тоді разом ви отримаєте ніжність запеченого м’яса і скоринку смаженого.
Курячі гомілки - це продукт з високим вмістом м’яса, а отже і білка, що має декілька переваг для здоров’я:
Селен, що також міститься у гомілках, зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
Мала кількість жирів у гомілках особливо корисна для тих, хто страждає від захворювань судинної системи, знаходиться на дієті та дотримується правильного харчування.
Гомілки - це соковите м’ясо з насиченим смаком курятини. Окрім кількості м’язової тканини, вони мають багато інших переваг:
Раніше ми писали про те, як приготувати найсмачніші курячі ковбаски за 10 хвилин.
Також тримайте простий рецепт ледачих і неймовірно смачних голубців.