Такого ви ще не куштували. "Швидка" шарлотка з хрусткою скоринкою
Шарлотка з яблуками вважається найбільш популярним варіантом випічки. Втім, у кожної страви є свої особливості та "родзинки". Спробуйте приготувати шарлотку з хрусткою скоринкою і вона стане вашим коронним десертом на свята і просто до чаю.
Як готувати шарлотку з яблуками, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на відео-рецепт, яким у своєму TikTok поділилася кулінарна блогерка Вікторія Панасюк.
Для приготування неймовірно смачного десерту вам знадобляться такі продукти:
- 3 курячих яйця
- 200 грамів цукру
- 150 грамів борошна
- 4 кисло-солодких яблука
- 10 грамів ванільного цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- цедра лимона
- кориця
- дрібка солі.
Почнемо приготування. Увесь секрет хрусткої скоринки у тому, як ви підготуєте яйця для змішування з борошном. Їх треба добряче збити із цукром. Для цього краще використати міксер. Він має збивати яйця протягом 10 хвилин на високій потужності. Саме це надасть шарлотці ту саму смачну скоринку.
Готова шарлотка з хрусткою скоринкою (скріншот)
Потім додайте до суміші з яєць та цукру лимонну цедру, поступово введіть просіяне борошно, сіль, ванільний цукор та розпушувач. На цьому етапі перемішувати потрібно обережно, аби не "збити" яєчну пінку. Робіть це лопаткою, рухами знизу до верху.
Візьміть форму для запікання, застеліть її пергаментом. Частину тіста виливайте на дно. Зверху викладіть очищені та порізані яблука, їх можна посипати корицею. Потім викладайте другу частину тіста, аби воно повністю закрило фрукти. Випікати шарлотку потрібно у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Тримайте там пиріг приблизно 40 хвилин, готовність можна перевіряти зубочисткою або шпажкою з дерева. Якщо тісто не прилипає та не тягнеться за паличкою - шарлотка готова.
Раніше ми вже розповідали, як приготувати яйця пашот усього за 1 хвилину.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, як приготувати "ліниві" біляші без мороки з тістом.