Борщ, національну страву української кухні, зазвичай готують з м'ясом та салом. Але пісний борщ може бути наваристим і ситним, якщо варити його з печерицями та квасолею.
Про те, як готувати пісний борщ з печерицями, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Закарпатська Господиня".
Для того, щоб приготувати пісний борщ з грибами, треба такі продукти:
Вважається, що такий борщ можна повністю приготувати за той час, як м'ясо в звичному борщі тільки закипить. Однак квасолю необхідно попередньо відварити, або використовувати консервовану.
Картоплю потрібно почистити від шкірки і нарізати на шматочки. Пересипте картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль та доведіть рідину до кипіння.
Приготуйте засмажку. Для цього цибулю необхідно почистити та подрібнити, а потім обсмажити в олії до золотистого кольору. Почистьте і натріть моркву, додайте її до цибулі.
Помийте печериці, наріжте їх скибочками та додайте до моркви з цибулею через дві хвилини від початку приготування. Коли інгредієнти рівномірно просмажаться, додайте борошно та перемішайте її з овочами.
Потім додайте спеції, перемішайте все, додайте почищений та натертий буряк. Щоб буряк приготувався швидше та був солодшим, його рекомендують попередньо відварити або запекти. Сирий буряк потрібно всипати в пательню разом з морквою.
Влийте до тушкованих овочів томатний сік. Перемішайте і тушкуйте засмажку до повної готовності овочів і грибів.
До відвареної картоплі додайте квасолю, нашинковану капусту та засмажку. Варіть пісний борщ з печерицями до готовності капусти, а потім прикрасьте його зеленню перед подачею
До речі, раніше ми розповідали про те, як запікати млинці з сиром до Покрови.
Читайте також, як готувати улюблену козацьку страву тетерю.