Рецептів пасхальної випічки існує дуже багато, але всі вони схожі один на одного. Що не скажеш про паску Крафін, яка виходить не тільки смачною, а ще й дуже гарною.
Рецептом поділилася кулінарка Alina FooDee на YouTube.
Додайте до молока дріжджі, 3 ст. л. борошна, дрібку цукру. Поставте в тепле місце на 10 хвилин.
Вбийте в миску яйця, натріть цедру лимона, додайте сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке вершкове масло.
Перекладіть опару до яєць з цукром. Поступово додавайте борошно і вимішуйте тісто протягом десь 10 хвилин.
Покладіть тісто в миску, накрийте і поставте в тепле місце.
Підготуйте цукати, сухофрукти - на ваш смак.
Обімніть тісто, розділіть на три частини, викладіть на тарілку, змазану маслом, і залиште на 5 хвилин.
Розкатайте кожен шмат тіста в прямокутник дуже тонко. Змажте тісто вершковим маслом, розкладіть зверху сухофрукти і заверніть тісто рулетом.
Розріжте рулет навпіл, не дорізаючи з одного краю. Скрутіть ковбаску з тіста в спіраль і перекладіть у форму. Поставте паски підходити хвилин на 45.
Відправте випікатися до розігрітої до 170 градусів приблизно на 25 хвилин.
Готові паски охолодіть на решітці і присипте цукровою пудрою.
Ми також писали, як спекти паску за рецептом легендарної Дарії Цвєк.
Також дізнайтеся, чи буде на Великдень додатковий вихідний.