Така паска стане окрасою великоднього столу. Рецепт запашного Крафіна (відео)
Крафін - оригінальна паска, що стане справжньою окрасою великоднього столу. Така випічка зовсім проста у приготуванні, але з дуже вишуканим смаком і виглядом. Вона точно сподобається вашим гостям.
Рецептом Крафіна поділилась кулінарний блогер Anny Cooking на своїй сторінці в Instagram.
Рецепт паски Крафін
"Рецепт ідеальної великодньої паски Крафін. Вона пухка, волокниста, запашна і дуже смачна", - каже кулінар.
Інгредієнти на 4 шт. діаметром 11 см:
Опара:
- 150 г молока теплого
- 12 г сухих дріжджів
- 50 г борошна
- цедра 1 апельсину, ваніль
Тісто:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 80 г розтопленого масла
- 550 г борошна (+~ 1 ст.л.)
- 1/3 ч.л. куркуми (для кольору)
Наповнення: 100 г масла, сухофрукти/цукор/кориця/шоколад - за бажанням.
Як приготувати
Для опари з‘єднайте тепле молоко, дріжджі, борошно, цедру і ваніль, відкладіть у тепле місце на 10-15 хв.
Для тіста збийте яйця з цукром 10-15 хв до стійкої пишної піни, додайте опару, розтоплене масло, перемішайте.
Частинами по 100-150 г введіть борошно і замішайте тісто. Якщо липне - додайте ще столову ложку борошна. Вимішане тісто буде гладеньке і не липнутиме до рук.
Залиште, щоб підійшло у теплому місці на 1,5 години.
Тісто обминайте і поділіть на 4 частини.
Кожну розкачайте в прямокутник ~ 30*40 см, змастіть 25 г м‘якого масла, за бажанням додайте начинку, скрутіть в рулет і сформуємо Крафін як на відео, відразу покладіть його в форму.
Сформованим Крафінам дайте підійти приблизно 1 години і випікайте на нижньому рівні при 170 градусах 45 хв + 10 хв на середньому рівні, щоб зверху підрум‘янились. Якщо бачите, що верх швидко рум‘яниться - накрийте фольгою, і печіть далі.
Готовим Крафінам дайте повністю охолонути і смакуйте.
Раніше ми ділились найпростішим рецептом паски від Дарії Цвєк.
Читайте також про те, що краще для випічки - сода чи розпушувач.