Про користь свіжого часнику відомо вже давно. Сушений часник має деякі відмінності. Він дивним чином зберігає всі свої корисні речовини та смакові якості.
Про це розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик в Instagram.
За словами експертки, свіжий часник має такі корисні властивості:
Додамо, що не рекомендується купувати вже пророслий часник. На смак він буде різким і навіть трохи неприємним, а корисних якостей вже в нім не залишиться.
Калорійність 100 г свіжого часнику - 130 кілокалорій та 25 г вуглеводів.
Сухий часник має деякі відмінності від звичайного свіжого, а саме:
Калорійність 100 г сухого часнику становить 345 кілокалорій. У продукті міститься 75 г вуглеводів, невелика кількість жирів, ледь перевищує 0,4 г і 16 білків.
Для приготування страв використовують такі заходи дозування: в одній столовій ложці міститься приблизно 12 г сухого продукту, а в чайній - 3.
Сушений часник не рекомендується вживати при таких хворобах, як гайморит, цироз печінки і порушення в роботі нирок. Занадто велика кількість цього продукту в будь-якій страві здатне викликати хворобливі відчуття у людей з виразкою шлунка і запаленням підшлункової залози.
Раніше ми називали найпростіший спосіб, який допоможе почистити часник за хвилину.
Також ми писали, як зберігати часник, щоб він був свіжим цілих півроку.