Морозильна камера - чудове місце для зберігання страв, які ви приготували заздалегідь, або куплених у магазині продуктів, які ви зберігаєте на вечерю. Але без належного зберігання цей невеликий простір може швидко перетворитися на безлад.
Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на видання Southern Living.
Хоча стабільна низька температура і справність приладу вкрай важливі для свіжості заморожених овочів, ягід та м'яса, це не єдині умови.
Також необхідний і регулярний контроль терміну зберігання їжі, що значно складніше зробити, якщо продукти просто накидані в морозильну камеру.
Зокрема експертка компанії з організації простору "Graceful Spaces", Крістіна Лі, розповіла, як краще зберігати продукти в морозилці, щоб ефективно використати простір і легко дістати потрібне.
Використовуйте контейнери
Майже завжди знадобляться контейнери, навіть якщо ви групуєте куплені в магазині речі. Це створює певні "межі" між продуктами.
Однак не лише контейнери можна помістити в морозилку, а й морозостійке скло, алюмінієву фольгу і навіть поліетиленову плівку. Втім, контейнери чудово підходять для зберігання залишків домашньої їжі та зручні для групування продуктів.
Зберігайте за категоріями
Одна з важливих речей в організації морозильної камери - це зберігання за категоріями. Наприклад, складіть разом усі заморожені овочі, десерти і т.д.
Ще один простий спосіб - скласти упаковані продукти однієї категорії в один контейнер, для зручності наклеївши етикетку з назвою типу продуктів.. Контейнер з продуктами, які купуються найчастіше, радять поставити на верхню полицю, щоб він був легкодоступним.
Згрупувати за терміном придатності
Хоча час, необхідний для того, щоб їжа зіпсувалася, залежить від типу продукту, в середньому вона починає псуватися щонайменше через три місяці перебування у морозильній камері. Тож групування продуктів за термінами придатності - допоможе знати, що з'їсти з цієї вибірки в першу чергу.
Коли ви проводите інвентаризацію наявних у морозильній камері продуктів і впорядковуєте їх за датами, експертка рекомендує групувати продукти, які швидко закінчуються, на видному місці.
На середніх полицях слід зберігати заморожені овочі або страви, а на тих, до яких дотягнутися складніше - хліб, млинці або заморожене м'ясо. Ще одна порада - регулярно проводити інвентаризацію того, що у вас вже є, перед тим, як йти за покупками.
Крім цього варто прибирати пролиту рідину, а також щотижня витирати сухою ганчіркою контейнери для м'яса. Створення щоденних, щотижневих і щомісячних рутин дозволить вам легше контролювати простір морозильної камери і свіжість їжі.
Маркуйте домашні продукти
Частиною запобігання заморожуванню домашніх продуктів є маркування упаковки. Вибирайте між маркуванням дня приготування їжі або датою "з'їсти до".
Окрім дати, позначайте інгредієнти або страви, які ви заморожуєте, щоб знати, що знаходиться в кожному пакеті або контейнері. Така тактика не тільки допомагає вам знати, коли потрібно з'їсти їжу, але й підказує, що знаходиться у вашій морозильній камері.
Запаковуючи домашню їжу в пакети для заморожування, переконайтеся, що кришка щільно прилягає, щоб запобігти потраплянню кисню та вологи і висиханню їжі.
Складайте вертикально
Оскільки морозильні камери мають набагато менше місця, ніж холодильники, іноді найкращою порадою є оптимізація незручного простору
Якщо у вас багато запакованих продуктів (наприклад, заморожена піца), розташуйте коробки вертикально - це чудовий спосіб упорядкувати морозильну камеру і уникнути перетворення їжі на один льодовик.
Ця порада також ефективна для їжі, яка готується заздалегідь - якщо покласти її у міцні пластикові пакети на блискавці або розкласти у тонкі пластикові контейнери.
До речі, раніше ми писали про те, що робити, якщо з холодильника тече вода у спеку.
А також розповідали, які звички призводять до неприємного запаху з холодильника.