Нове дослідження показало, що популярний продукт багатий клітковиною та калієм і може допомогти зменшити талію та знизить рівень цукру в крові.
Про що йдеться, розповість РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на National Library of Medicine.
Коли справа доходить до схуднення, існує багато дієт, які запевняють вас не вживати багато вуглеводів. Це пояснюють тим, що дієта з низьким вмістом вуглеводів має на меті змусити організм спалювати накопичений жир для отримання енергії.
Однак вуглеводи є важливою частиною збалансованого харчування, необхідного для отримання енергії. Рекомендується споживати близько 275 грамів вуглеводів на день.
Нове дослідження показало, що вживання їжі з високим вмістом вуглеводів насправді може допомогти у втраті ваги та знизити рівень цукру в крові.
Так, нова наукова робота показує, що картопля, а особливо печена, може бути ідеальною їжею для людей з діабетом 2 типу.
Більшість людей асоціюють картоплю як щось, що здебільшого смажиться або містить багато жиру, але правильно приготовлена картопля може бути функціональною та здоровою.
У рамках дослідження, яке було опубліковано в National Library of Medicine, 50 учасників з діабетом 2 типу їли або 100 г вареної білої картоплі, або 75 г вареного довгозернистого білого рису щодня протягом 12 тижнів.
З'ясувалося, що люди, які включили щоденну порцію картоплі в свій раціон, відчули помірне зниження рівня глюкози в крові натщесерце, поліпшення складу тіла, зменшення окружності талії і навіть зниження частоти серцевих скорочень у спокої.
Шкірка картоплі є одним з основних факторів її користі для здоров’я, оскільки вона багата клітковиною, відомою як резистентний крохмаль, який, як відомо, покращує рівень цукру в крові, кількість жиру в крові та допомагає вам довше відчувати ситість.
Картопля також є багатим джерелом калію, мінералу, який відіграє вирішальну роль у здоров’ї серця та регуляції артеріального тиску.
Однак важливо відзначити, що спосіб приготування має значення, коли мова йде про картоплю. Учасники дослідження їли печену картоплю, а не смажену або фрі.
Пам'ятайте, що помірність - це запорука здоров'я.
Читайте також, в багатьох шоколадках знайдені важкі метали.
Нагадаємо, що вчені виявили продукт, який вбереже від депресії, якщо його їсти тричі на день.