Стрункість без зусиль. Додайте це у каву та позбудетесь боків та жиру на животі
Бажаєте мати красиву фігуру без особливих зусиль? Додайте цю пасту в ранкову каву замість цукру або вершків. Східна добавка до кави надасть їй горіхового смаку, водночас уповільнює процес старіння, сприяє зниженню ваги та полегшує випорожнення.
Що саме треба додати у напій, розкаже РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Strona Zdrowia.
Кунжутна паста
Кунжутна паста або тахіні походить з Азії та Близького Сходу і готується з меленого, смаженого очищеного або неочищеного насіння кунжуту. Вона найбільш відома як інгредієнт хумусу або халви. Тахіні багата здоровими ненасиченими жирними кислотами, білком, харчовими волокнами, а також містить вітаміни групи В, магній, кальцій, залізо та цинк.
Тахіні досить калорійна - в 100 г міститься приблизно 595 ккал. Проте це здорові калорії, які надходять в основному з жирних кислот, таких як омега-3.
Які переваги вживання кави з тахіні?
Сама кава додає енергії, стимулює дію, підтримує травлення та допомагає очистити організм від шлаків і непотрібних продуктів обміну речовин, полегшує випорожнення, запобігає запорам.
Додавання тахіні підкреслює смак кави і посилює ці властивості, оскільки ця паста з також додає енергії, підтримує пам’ять і концентрацію, а також стимулює роботу серця і мозку. Вона також покращує травлення, прискорює перистальтику кишечника, забезпечує відчуття ситості та полегшує випорожнення.
Кава з кунжутною пастою також містить антиоксиданти, які затримують процес старіння. Завдяки цьому ви довше збережете молодий і здоровий вигляд.
Крім того, кава з тахіні:
- прискорює травлення,
- сприяє схудненню,
- запобігає запорам і полегшує випорожнення,
- має антиоксидантну дію,
- регулює артеріальний тиск,
- знижує ризик розвитку атеросклерозу,
- знижує рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ,
- підтримує імунітет,
- зменшує запалення,
- підтримує роботу нервової системи,
- регулює рівень гормонів.
Ця паста - секрет краси і стрункості гречанок і далекосхідних жінок. Харчова цінність і вміст великої кількості клітковини і білка роблять каву тахіні насиченою. Завдяки цьому вам не хочеться перекушувати солодкими закусками. Це полегшує вам схуднення та підтримує результати схуднення, вживаючи такий напій регулярно.
Пам’ятайте, однак, що вживання кави з тахіні недостатньо, щоб скинути зайву вагу.
Ця кавова добавка корисна, але це один із багатьох елементів, про які потрібно подбати, щоб насолоджуватися стрункою фігурою. Тому важливо дотримуватися правильного харчування і займатися спортом.
Так виглядає паста тахіні (Скриншот)
Як приготувати каву з тахіні?
Тахіні надає каві вишуканий, горіховий і дуже оригінальний смак. Вона сприяє травленню завдяки вмісту клітковини та забезпечує відчуття ситості на тривалий час.
Щоб приготувати такий напій, достатньо придбати кунжутну пасту, яка зараз доступна майже в кожному великому супермаркеті, магазині здорової їжі.
Інгредієнти:
- 200-250 мл свіжозвареної кави,
- 1 чайна ложка тахіні,
- цукор і/або молоко (за бажанням).
Як приготувати каву з тахіні?
Варіть каву традиційно, в кавоварці або еспресо-машині. Додайте чайну ложку пасти тахіні та ретельно перемішайте.
Якщо кава занадто гірка, можна додати трохи цукру або іншого підсолоджувача, а також молока.
Читайте також, чим харчуються люди-довгожителі у Коста-Ріці.
Раніше ми писали, як харчуються довгожителі з "блакитних зон". Жителька з такого регіону розповіла про своє меню.