Печериці – дуже корисні для організму. Вони складаються на 90% води, а все інше – корисні мінерали, такі як залізо, цинк, кальцій, йод, фосфор. Багато хто любить тушкувати та смажити ці гриби.
Чому під час процесу приготування печериці змінюють колір, розповіла в Telegram експерт з харчування Наталія Мазурик.
Річ у тому, що при смаженні грибів виділяється вуглекислий газ, який у них міститься. Коли він взаємодіє з високою температурою – вони темніють.
Щоб гриби не темніли під час смаження – можна додати до них трохи лимонного соку. Вони потемніють, але не так критично, як без нього.
Щоб зберегти гриби в морозилці, вам потрібно добре запакувати їх, найкраще у вакуум. У такому разі до грибів не потрапить кисень і вони краще зберігатимуться.
Корисні якості печериць під час заморожування не постраждають. Єдине – вітамін C при заморожуванні зникає, але в грибах його не так і багато.
Раніше ми розповідали, скільки подешевшала гречка в Україні.
Читайте також, чи впадуть ціни на продукти через зниження вартості пального.