Спробуйте щось нове: дієтолог назвала "повсякденні" продукти, які потрібно замінити
Популярні звичні продукти можна замінити іншими, таким чином урізноманітнивши свій раціон. Це не тільки принесе нові смаки у страви, а й забезпечить організм різноманітними вітамінами та мінералами.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 3 продукти, які можна замінити новими, більш корисними.
Варіанти заміни продуктів
Кіноа, як альтернатива гречці
За словами дієтолога Ольги Безуглої, кіноа - це суперфуд, який є чудовою альтернативою гречці, містить багато білка, а також вітаміни та мінерали, такі як магній і залізо.
До того ж кіноа не містить глютен, тому підходить для людей з непереносимістю глютену.
Додайте її до салатів, супів або використовуйте як гарнір. Вона надасть страві не лише неперевершеного смаку, а й поживності.
Батат замість гарбуза
Батат, або солодка картопля, є відмінною альтернативою гарбузу. Він має солодший смак і містить більше вітамінів, зокрема вітамін А, який є важливим для здоровʼя очей.
До того ж батат також багатий на клітковину, що сприяє здоровому травленню. Його можна запікати, варити або готувати його на пару.
Солодка картопля також чудово підходить для приготування супів, пюре або навіть десертів.
Льон замість кунжуту
Насіння льону - це відмінна альтернатива кунжуту. Вони містять велику кількість омега-3 жирних кислот, які підтримують здоровʼя серця, а також клітковини, яка покращує травлення.
Експерт зазначила, що льон допомагає знизити рівень холестерину і покращує обмін речовин. Його можна додавати в смузі, йогурт або використовувати як посипку для салатів.
"Включення цих альтернатив у ваш раціон не тільки зробить харчування більш різноманітним, але й забезпечить ваш організм необхідними вітамінами та мінералами. Спробуйте експериментувати з новими продуктами, і ви здивуєтеся, як просто підтримувати здоровий спосіб життя", - йдеться у повідомленні.
Які перекуси замінити на корисні
Ультраоброблені продукти, які куплені в магазині - чипси, йогурти з цукром і цукерки варто замінити
Замість цього подумайте про яблука, апельсини, банани, морквяні палички та інші фрукти та овочі.
Насичені білком горіхи та насіння корисні, а також забезпечують стимуляцію мозку та корисні для серця.
Відмовтеся від картоплі фрі та віддайте перевагу корисній овочевій альтернативі. Він може мати таку ж хрустку текстуру, як традиційна картопля фрі. Однак, вона буде набагато корисніша. Запікати овочі в духовці просто, і таким чином ви можете отримати різноманітні поживні речовини.
Раніше ми повідомляли, кому категорично не можна їсти гарбуз.
Читайте також про 3 міфи про харчування, в які не варто вірити.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Instagram-сторінка дієтолога Ольги Безуглої та сайт CNN.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров'я звернутися до лікаря.