Червона риба дуже смачна, багато хто чув про її користь. Але мало хто знає, чим відрізняються між собою форель та сьомга. Насправді ж різниця дійсно є.
Що корисніше - сьомга чи форель, розповідає РБК-Україна (проект Styler).
Під час написання новини було використано джерела: сайт Євгена Клопотенка, "Як зробити", Wonan`s World, Zakach.
Відомо, що форель містить жирні кислоти Омега-3, вітаміни В6 та В12, фосфор та селен. Нежирний білок риби у "комплексі" з корисними речовинами позитивно впливають на роботу мозку, покращують пам'ять, здатні зменшити запалення та захистити від хвороб серця.
У форелі міститься важливий мінерал ніацин, який допомагає перетравлювати їжу, покращує шкіру та роботу нервової системи. А вітаміни групи В важливі для кровообігу та навіть створення ДНК.
Окрім цього, форель містить 51 мг натрію, 377 мг калію, 0 грамів трансжирів, 59 мг холестерину та 0 грамів харчових волокон.
Що робить форель корисною (фото: freepik.com)
Цей вид лососевої риби теж дуже корисний. Сьомга містить корисні амінокислоти та вітаміни В1, які допомагають при порушеннях травлення та здатні знизити ризик серцевих захворювань. Окрім цього, у складі є інші вітаміни групи В, калій, фосфор, йод, хром та селен.
Сьомга допомагає покращити функції шкіри, бореться з анемією та неврологічними розладами. Окрім цього, ця риба здатна позитивна вплинути на зір, стан шкіри, зубів, кісток, волосся та нігтів. Корисні речовини у сьомзі покращують гормональний рівень та підтримує здоров'я на системних рівнях.
Чим корисна сьомга (фото: freepik.com)
Окрім цього, у цій рибі 0 грамів трансжирів, стільки ж клітковини та крохмалю, 55 грамів крохмалю, 2,5 грама золи, 15,1 грама вітаміну В1, 16,8 грама калію, 26,3 грама фосфору.
Ці обидва види лососевих дуже смачні та ніжні. Але різниця між ними. Потрібно звертати увагу на такі фактори
Як відрізнити форель від сьомги (фото: freepik.com)
Враховуйте усі поживні властивості. В залежності від того, які корисні речовини ви хочете отримати, обирайте відповідну рибу.
Взагалі вважається, що форель більш дієтична. А сьомгу додають у раціон як джерело "корисних" жирів.
Втім, також важливо врахувати індивідуальні особливості та не забувати про можливу алергічну реакцію. Переплачувати чи ні - вирішувати вам, ціни на сьомгу та форель дійсно різні, але відрізняється і їхній смак.
Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, які продукти знизять холестерин та покращать здоров'я.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, яка риба корисна для жінок і чоловіків, яким за 50.