Солимо кільку по-одеськи: дуже простий і дешевий рецепт
Домашня малосольна кілька до картопельки та ще й зеленою цибулею. Що може бути краще для найсмачнішою у світі вечері? А приготувати таку рибку дуже просто: всього дві спеції, риба і вода.
Рецептом кільки по-одеськи поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, бренд-шеф кількох одеських ресторанів, фундатор власної кулінарної школи.
Складники:
- Тюлька (кілька) - 1 кг
- Вода - 1 л
- Сіль - 1/2 ч. л
- Цукор - 1 дрібка (0,5 кавової ложки)
Покрокове приготування
Зробіть маринад, додавши у кип'ячену чи очищену воду кімнатної температури, сіль та цукор.
Залийте маринадом рибу. Її не треба попередньо чистити. Достатньо буде розморозити і добряче вимити.
Перемішайте рибу в маринаді. Вона має постояти в холодному місці протягом 48 годин.
Почистіть рибу від голів, кишок і хребта. Готове філе можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати оселедець пряного посолу вдома, який буде в рази смачніше за магазинний.
Також читайте, як приготувати форшмак по-украінськи.