Смажені біляші вдома, "як в кіоску": кулінари поділилися секретами вуличної їжі
Пахучі, соковиті домашні біляші, які нагадають за смаком вуличну їжу з вашого улюбленого кіоску – що може бути краще, аби побалувати себе і близьких.
Рецептом поділилися в Telegram каналі Shuba Food.
Інгредієнти
Для тіста:
- Молоко - 500 мл
- Борошно пшеничне - 500 г
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 30 г
- Дріжджі сухі - 10 г
- Сіль - за смаком
- Олія соняшникова - 500 мл
Для начинки:
- М’ясний фарш - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування
У тепле молоко покладіть дріжджі, цукор, перемішайте і відставте на 10 хвилин. Борошно просійте, додайте опару і яйця. Посоліть і замісіть пухке тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце підходити на 1 годину.
Цибулю почистьте, подрібніть, додайте до фаршу, посоліть, поперчіть і перемішайте.
На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто товщиною 1,5 см, виріжте кружальця діаметром 15 см. На тісто посередині покладіть столову ложку фаршу. Защипніть його так, щоб усередині залишився невеликий отвір, в якому видно начинку. Виріб трохи притисніть рукою.
У глибоку сковороду налийте олію і добре нагрійте. Покладіть у неї біляші отворами донизу. Смажте на середньому вогні з двох сторін до золотої скоринки. Приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Викладіть готові біляші на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для чебуреків за рецептом Євгена Клопотенка.
Крім того читайте, яка гречка вважається найкориснішою.