ua en ru

Смачно та просто! Неймовірно легкий рецепт брауні без борошна та масла

Смачно та просто! Неймовірно легкий рецепт брауні без борошна та масла Як приготувати брауні без борошна та масла (Колаж РБК-Україна)

Брауні люблять дорослі та діти, і не дивно – цей шоколадний десерт швидко став популярним. Приготувати брауні зовсім не складно і вже є багато рецептів, які сподобаються навіть тим, хто намагається схуднути.

Як приготувати брауні без борошна та масла, розповіла на своєму YouTube-каналі відома кулінарка Лілія Цвіт.

Що вам знадобиться

  • Очищені банани – 500 г (4-5 шт.)
  • Яйця – 4 шт.
  • Мед (або цукор) – 2 ст. ложки
  • Ванілін - щіпка
  • Какао - 120 г
  • Розпушувач - 2 ч. ложки

Як приготувати брауні

Кулінарка рекомендує використовувати для брауні банани, що дозріли, і навіть трохи перезрілі - аромат тоді буде яскравішим. Банани потрібно нарізати шматочками, додати яйця та мед. Якщо банани досить солодкі, можна обійтися без додаткового підсолоджувача.

Далі всю масу слід подрібнити блендером до однорідного стану. В отриману масу висипаємо какао, яке не лише надає шоколадного смаку, а й замінює борошно. А також додаємо розпушувач. Перемішуємо масу і ще раз перебиваємо блендером, щоб не було грудочок.

Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і виливаємо отриману масу. Лопаткою акуратно вирівнюємо та розподіляємо у формі.

А потім відправляємо до розігрітої духовки. Випікаємо близько 1 години при температурі 160 градусів.

Дістаємо брауні з духовки та даємо охолонути. А поки - робимо глазур. Беремо чорний шоколад та вершки 20%. Розтоплюємо інгредієнти у мікрохвильовій печі короткими імпульсами.

Теплою глазур'ю змащуємо брауні та даємо повністю охолонути. А потім можна нарізати десерт на порції.