Веганський панетоне - це ароматна, ніжна і пухка італійська випічка, яка не містить молочних продуктів та яєць. Водночас веганський панетоне зберігає усю свою традиційну смачну текстуру.
Про те, як готувати веганський панетоне, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Для того, щоб приготувати веганський панетоне до Різдва, для тіста знадобляться такі інгредієнти:
Веганський панетоне, як і традиційний, готується на заквасці з подвійним відпочинком тіста. Проте замість коров'ячого молока використовується соєве, з додаванням кокосової олії. А щоб надати випічці гарного забарвлення, замість яєць додають куркуму.
Для того, щоб приготувати закваску для веганського панетоне, змішайте кокосову олію з теплим соєвим молоком до однорідної консистенції. Коли суміш охолоне, розкришіть в неї дріжджі.
В інший посуд просійте 100 г борошна та влийте суміш з соєвим молоком. Ретельно перемішайте інгредієнти та залиште закваску в теплому місці на одну годину.
Після того, як маса вдвічі збільшиться, треба додати цукрову пудру з куркумою, екстрактом ванілі та апельсиновою цедрою. Просійте і додайте решту борошна до закваски. Вимішайте тісто до однорідної еластичної суміші, після чого додайте сіль і ще трохи вимісіть масу.
Змастіть посуд соняшниковою олією, викладіть тісто для веганського панетоне та накрийте миску харчовою плівкою. Поставте посуд в тепле місце приблизно на 8 годин - тісто має збільшитися втричі.
Після цього злегка розкачайте тісто, викладіть цукати та попередньо вимочені родзинки. З'єднайте краї тіста і сформуйте кулю.
Перекладіть масу в форму для випікання об'ємом 750 г. Поставте форму в тепле місце, щоб тісто піднялося. Після цього випікайте веганський панетоне приблизно 35 хвилин при температурі 180 градусів.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати різдвяний калач з начинкою.
Крім цього розповідали, як готувати голландські пончики олієболи.