ua en ru

Смачніше олів'є: три рецепти салатів на святковий стіл

Смачніше олів'є: три рецепти салатів на святковий стіл Які салати можна приготувати на зимові свята (ілюстративне фото: Freepik)

Зимові свята - це час смачної їжі, зокрема й салатів. Якщо звичні новорічні закуски вже набридли, можна спробувати новий рецепт, іноді лише змінивши склад страви.

РБК-Україна (проєкт Styler) пропонує декілька рецептів смачних салатів до зимових свят.

Буряковий салат з фетою

Смачніше олів'є: три рецепти салатів на святковий стіл

Буряковий салат з фетою (скриншот / t.me/mil_alexx_recipes)

Салат з буряком та фетою - незвичне, але легке та смачне поєднання. Для приготування цієї страви потрібні такі продукти:

  • буряк - 140 г
  • сир фета - 50 г
  • оливки - 40 г
  • рукола - 50 г
  • мед - 2 ч. л.
  • оливкова олія - 2 ч. л.
  • гірчиця в зернах - 2 ч. л.

Як готувати буряковий салат з фетою

Щоб приготувати цей салат, буряк потрібно відварити або запекти. Після цього з коренеплоду треба зняти шкірку та нарізати буряк на кубики середнього розміру.

Наріжте на невеликі кубики фету або бринзу - друга надасть закусці більш солоного смаку. Оливки потрібно почистити від кісточок та розрізати навпіл, а зелень промити та обсушити.

Щоб приготувати заправку для салату з буряком, у разі необхідності підігрійте мед, щоб він був рідким. Змішайте його з оливковою олією та гірчицею.

Для естетичної подачі спочатку викладіть в миску руколу, потім оливки та фету. Додайте до салату буряк і полийте закуску заправкою.


Салат "Вечірній"

Смачніше олів'є: три рецепти салатів на святковий стіл

Салат "Вечірній" (скриншот / t.me/mil_alexx_recipes)

Цей салат чудово поєднується зі стравами зі святкового або щоденного столу, а маринована цибуля надає закусці особливого смаку.

Для того, щоб приготувати салат "Вечірній", знадобляться ці продукти:

  • куряче філе - 200 г
  • яйця - 3 шт.
  • огірок - 200 г
  • кукурудза - 120 г
  • цибуля - 50-80 г
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • цукор - 0,5 ч. л.
  • перець - до смаку
  • сметана - 1 ст. л.
  • майонез - 1 ст. л.
  • оцет - 2 ст. л.
  • окріп - склянка

Як готувати салат "Вечірній"

Приготування салату варто розпочинати з маринування цибулі. Для цього її треба почистити та нарізати на кубики або кружальця.

Перекладіть цибулю в глибоку миску, присипте цукром та сіллю. Додайте винний чи яблучний оцет та залийте цибулю окропом. Для маринування потрібно не менше 15 хвилин, чим довше маринується цибуля - тим смачнішою вона стає.

Тим часом відваріть куряче філе та яйця. Після охолодження наріжте готове філе на кубики. Почистьте яйця і також наріжте їх кубиками.

Таким чином потрібно порізати огірки, помивши їх та відрізавши кінчики. З кукурудзи потрібно злити рідину.

Змішайте всі інгредієнти, заправте салат сметаною та майонезом, додайте сіль та перець до смаку - і закуску можна подавати до столу.

Салат з крабовими паличками та сиром

Смачніше олів'є: три рецепти салатів на святковий стіл

Салат з крабовими паличками та сиром (скриншот / Mil Alexx. Рецепти і тренування)

Салат з крабовими паличками - популярна закуска для новорічного столу. Проте його можна урізноманітнити, додавши сир та консервований ананас.

Щоб приготувати салат з крабовими паличками за новим рецептом, необхідні ці інгредієнти:

  • крабові палички - 300 г
  • яйця - 5 шт.
  • сир - 200 г
  • консервована кукурудза - 250 г
  • консервований ананас - 250 г
  • сіль - до смаку
  • перець - до смаку
  • часник - до смаку
  • майонез - 140 г

Як готувати салат з крабовими паличками та сиром

Для того, щоб зробити салат з крабовими паличками за новим рецептом, спочатку відваріть яйця круто. Охолодіть їх, почистьте та наріжте на кубики.

Наріжте сир та ананас на невеликі шматочки, з кукурудзи злийте рідину. Крабові палички потрібно нарізати на кубики середнього розміру - не варто робити шматочки продукту надто дрібними.

Змішайте інгредієнти, заправте майонезом або сметаною, додайте сіль та перець. За бажанням можна додати часник, пропустивши його через прес - це зробить смак салату більш виразним. Перед тим, як подавати салат до столу, бажано поставити його в холодильник на деякий час.