З приходом літа усі активно смажать на природі шашлик. Для різноманіття можна спробувати вегетаріанський варіант страви. Мова йде про сир в тісті на шпажках, який готується на мангалі.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал "The Man Cooking".
Така страва чудова тим, що вона готується максимально просто та виходить неймовірно смачною.
Варто обирати не надто зрілі плоди чері, щоб вони не луснули в процесі нанизування на шампур.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
Спочатку моцарелу наріжте брусочками та збийте яєчні жовтки виделкою.
Після цього нанизуйте на шампури сир та помідори в такі послідовності: сиру - помідор - шматок сиру.
Далі листкове тісто поділіть на три однакові смуги та розкачайте кожну, щоб товщина тіста не перевищувала 2 мм.
Тістом обмотайте сир і помідори, а також частину шампура. Змастіть тісто яєчними жовтками та посипте кунжутом.
Потримайте шампури над жаром, доки тісто не зарум’яниться. Постійно прокручуйте шампури, щоб тісто пропеклося рівномірно.
Раніше ми повідомляли, в якому посуді не можна маринувати м'ясо, щоб не зіпсувати шашлик.
Також ми писали, як приготувати швидке дріжджове тісто для будь-якої випічки.