Бульбовники - одна з популярних страв українського Полісся. Вона була відома понад 200 років тому, але з часом її рецепт перестали використовувати. Зараз цю традиційну страву з картоплі почали відроджувати. Класичні бульбовники готуються без начинки, але зараз кухарі пропонують додати всередину сир чи гриби.
Як приготувати справжні поліські бульбовники, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Всесвіт рецептів".
Три картоплини помийте, почистьте, наріжте та зваріть у підсоленій воді до готовності. Потім потовчіть її у пюре.
Сиру картоплю натріть на дрібну тертку, відтисніть зайву рідину. Змішайте терту картоплю з пюре. Додайте сметану, сіль, перець, паприку й добре вимішайте масу.
Сир наріжте невеликими кубиками. З картопляної маси сформуйте круглі коржики, а на середину кожного покладіть по шматочку сиру. Краї з'єднайте й защипніть, формуючи кульки.
Кульки запаніруйте у сухарях. У розігріту олію викладайте кульки та смажте, перевертаючи їх, до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб бульбовники рівномірно просмажувалися з усіх боків.
Раніше ми розповідали, як готувати ситну та смачну козацьку коцюрбу.
Всі рецепти старовинної української кухні можна прочитати ось тут.