Шоколадна паста нутелла може бути не лише смачною, а й дуже корисною. Приготувати таку пасту можна самостійно і зберігати вдома довгий час.
Як зробити корисну домашню нутеллу, розповіла журналістка Наталія Бушковська у Telegram-каналі "Бережи себе".
Горіхи потрібно обсмажити в духовці або сухій сковороді близько 15 хвилин. З горіхів виділяться олії, завдяки чому структура нутелли буде кремовішою.
Потім горіхи потрібно буде подрібнити у блендері до стану пасти. Спочатку горіхи виглядатимуть крихтою, але наберіться терпіння.
Воду та фініки добре перемішайте в блендері до однорідної консистенції. Фініки можна заздалегідь замочити у воді.
Змішайте разом фініки, какао, горіхову пасту, ванільний цукор, сіль та молоко. Молоко потроху додавайте, щоб отримати потрібну текстуру та консистенції як пасти.
Можна експериментувати зі спеціями та додати корицю чи імбир.
Таку пасту можна намазувати на хліб, додавати в йогурт чи кисломолочний сир, використовувати як начинку для пончиків чи рогаликів.
До речі, ми писали про те, як зробити Медовик без духовки.
А ще розповідали про те, як приготувати новорічний десерт "Шишка" за 15 хвилин.