Скумбрія холодного копчення вдома: без коптильні і зайвої мороки
Виявляється, щоб приготувати скумбрію холодного копчення вдома, не потрібна, ані власна коптильня, ані зайві зусилля.
Рецептом смачної рибки поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, фундатор власної кулінарної школи.
Інгредієнти:
- Скумбрія свіжоморожена - 1 кг
- Цибулеве лушпиння з 5 головок цибулі
- Чай чорний - 1 ст. л. (або 3 пакетика)
- Сіль - 1 ст. л. (30 г)
- Цукор - 1/2 ст. л.
- Вода - 1 л
- Чорний перець горошком - 10 шт.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Рідкий дим - 1/2 ч. л.
Покрокове приготування
Зробіть розсіл: покладіть в каструлю цибулиння, чай, сіль, цукор. Залийте водою, додайте перець і лавровий листок. Закип'ятіть рідину, вимкніть і залиште до повного остигання.
Тим часом підготуйте рибу. Почистіть її від голови, нутрощів, добре вимийте і просушіть. Викладіть рибу в ємність для засолювання.
Додайте до холодного розсолу рідкий дим і залийте ним скумбрію. Накрийте рибу плівкою і поставте в холодильник.
Просушіть рибу, підвісивши на шпажки чи шампури протягом двох годин.
Раніше ми писали, як приготувати скумбрію пряного посолу.
Крім того кулінар розповів, як зробити кільку по-одеськи вдома.