Багато людей хоч раз в житті стикалися з ситуацією, коли варене яйце погано чиститься. У такому випадку важливо дотримуватись технології варіння.
Про це розповіла кулінарний блогер Юлія Раскевіч в Instagram.
Експерт каже, що яйця обов’язково мають бути кімнатної температури, тож їх заздалегідь треба дістати з холодильника, або покласти у теплу воду та залишити на 1 хвилину.
Потрібно чотири склянки води налити у каструлю, поставити на вогонь та довести до кипіння. Коли вода закипить, покласти у каструлю яйця та варити рівно 1 хвилину.
Далі зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити яйця в такому вигляді на 7 хвилин.
В кінці яйця будуть легко чиститись та триматись форми.
Яйця, у яких білок змішаний з жовтком
Власне змішання білка з жовтком, зазвичай, є безпечним, але це може бути ознакою інших проблем. Це може означати порушення умов зберігання - у такому випадку оболонку зруйнували бактерії або цвіль.
Якщо яйце нормально пахне і білок прозорий - його все ж таки можна з'їсти вареним або смаженим до повної готовності.
Яйця з тріщинами
Шкаралупа захищає яйце від бактерій. Якщо на ній є навіть невелика тріщина - краще його не їсти.
Яйця з цвіллю
Чорні плями або сліди цвілі на шкаралупі означають, що яйце неправильно зберігали. Якщо яйця лежали у занадто мокрому або вологому місці, то захисна плівка на шкаралупі постраждала і інфекція потрапила всередину яйця.
Раніше ми повідомляли, що буде з організмом, якщо їсти яйця кожного дня.
Також ми називали помилку, яку роблять усі перед приготуванням яєць.