В Україні активно триває сезон черешні. Потрібно знати, як правильно зберігати ягоду, щоб якомога довше її зберегти та не отруїтися.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Allrecipes
Коли ви вперше приносите черешню додому, то потрібно відразу перебрати ягоди та викинути всі з пліснявою або пошкодженнями.
Найкращий спосіб подовжити термін служби свіжої черешні - переконатися, що вона залишається максимально сухою. Це означає, що миття свіжої ягоди перед зберіганням може прискорити процес псування.
Натомість промийте їх холодною водою безпосередньо перед тим, як з’їсти. Якщо у вашому холодильнику достатньо місця, найкраще перекласти черешні в широкий і плоский контейнер для зберігання.
При правильному зберіганні свіжа черешня повинна зберігатися в холодильнику не менше тижня.
Ягоди можна також морозити та сушити. Заморожена та сушена черешня зберігає всі свої корисні та смакові якості.
Свіжу зібрану черешню найкраще зберігати в плоских ящиках, перекладаючи шари листям і відкидаючи зіпсовані. Таким чином вони залишаться сухими, не виділять сік і довше збережуться.
Потрібно обов’язково відокремити викинути кісточки. Тверда серцевина плоду містить ціанід і може бути отруйною. З’їдання навіть 3-4 подрібнених кісточок може бути надзвичайно шкідливим і, можливо, смертельним.
Додамо, що при виборі черешень потрібно звертати на запах. У ньому не повинно відчуватися кислих нот. Якщо вони є - якісь із ягід пошкоджені та вже починають бродити.
До того ж у такій ягоді багато вітаміну В і клітковини, які нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують метаболізм і допомагають впоратися із закрепами.
Рослинні антиоксиданти в черешні сприяють легкому перетравленню жирної їжі. Тому вона якнайкраще підходить на десерт після ситного обіду.
Сік черешні стимулює травлення, його вживають при ослабленні моторики та болях у шлунку. Завдяки великій кількості клітковини, ягоди нормалізують роботу ШКТ, покращують метаболізм, попереджають запори та усувають набряклість.
Раніше ми повідомляли, що зробити, щоб черешня не стала червивою.
Також ми писали, кому категорично не можна їсти черешню.