Такий обід чи вечеря - поживна та водночас вишукана страва, яка подається з домашніми чипсами з тортильї під соусом. Смак цього ніжного вершкового супу чудово поєднується з хрусткою закускою.
Про те, як готувати сирний крем-суп з броколі, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт "ЯБ Поїла".
Для того, щоб приготувати такий поживний суп з ніжним смаком, потрібні такі інгредієнти:
Для чипсів потрібні наступні продукти:
Наріжте тортильї довгими смужками 7-8 мм завширшки, перекладіть у миску і зробіть соус. В окремій мисці змішайте до однорідної консистенції орегано, сухий часник, оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль.
Полийте смужки тортильї соусом, перемішайте для рівномірності розподілення соусу. Перекладіть майбутні чипси на встелене пергаментом деко і запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці до золотистої скоринки.
Промийте броколі і розріжте на невеликі суцвіття. Очистьте та подрібніть цибулю, моркву помийте та очистьте, наріжте невеликими шматочками довільної форми.
Розігрійте каструлю з товстим дном і смажте цибулю декілька хвилин. Додайте моркву, і смажте все 4 хвилини, помішуючи.
Помийте, почистьте та наріжте невеликими кубиками картоплю, додайте її до моркви і цибулі, та одразу залийте бульйоном чи водою. Доведіть суп до кипіння, зменште вогонь, і варіть страву приблизно 15 хвилин.
Після цього додайте броколі і підігріті вершки. Посоліть, поперчіть і варіть суп ще хвилин 5. Натріть до каструлі сир - після цього помішуйте страву до повного розчинення сиру.
Готовий суп розлийте суп по тарілках і прикрасьте чипсами з тортильї.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати італійський суп Мінестроне.
Читайте також, як готувати бограч вдома.