Сирники - доволі проста солодка страва, яку можна легко приготувати на сніданок. Проте навіть цю страву можна зробити цікавішою, додавши до тіста яблука, як це зробив український шеф-кухар.
Про те, як готувати сирники з яблуками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал Євгена Клопотенка.
Для того, щоб приготувати ароматні сирники з яблуками, знадобляться такі продукти:
Щоб приготувати тісто для сирників з яблуками, почистьте 1 фрукт і натріть його на великій тертці. Присипте натерте яблуко 1 ст. л. цукру та корицею, і ретельно перемішайте.
Додайте до яблука сир, попередньо розім'явши його виделкою. Розбийте в масу яйце і додайте ще 2 ст. л. цукру.
Знову перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Після цього всипте борошно і перемішайте сирну масу для страви.
Сформуйте з маси сирники заввишки 2 см, а діаметром - 4 см. Для одного виробу знадобиться 80-90 г сирної маси. Для того, щоб сирники краще тримали форму, їх можна додатково обваляти в борошні.
Розігрійте пательню з олією, а також увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів. Спершу обсмажте сирники на пательні - з кожного боку близько 2 хвилин.
Як готувати сирники з яблуками (скриншот / YouTube-канал Євгена Клопотенка)
Після цього перекладіть сирники на застелене пергаментом деко і випікайте сирні вироби протягом 10 хвилин.
Тим часом наріжте інше яблуко на скибки та обсмажте в чистій пательні в маслі, змішаному з 2 ст. л. цукру.
Як карамелізувати яблука (скриншот / YouTube-канал Євгена Клопотенка)
Подавайте готові сирники з карамелізованими яблуками та сметаною. Замість сметани також можна присипати сирники цукровою пудрою.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати старовинні капустяні млинчики фучки.
Крім цього, розповідали, як готувати сметанник з шоколадним печивом.