Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон смачними і корисними супами, найпростіший спосіб - додати до страви крупи. Цей інгредієнт містить багато вітамінів і мінералів, які необхідні для здоров'я організму, а готувати ці супи доволі легко.
РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало прості рецепти ситних супів з крупами.
Для того, щоб приготувати цю першу страву, необхідні такі інгредієнти:
Як готувати суп з гречкою і курятиною
Для того, щоб приготувати легкий суп з гречкою, спершу потрібно зварити бульйон. Промийте гомілки та зріжте з них шкірку та плівку. Картоплю почистьте та наріжте на кубики.
Покладіть гомілки з картоплею в каструлю, залийте водою та поставте посуд на вогонь. Обов'язково знімайте піну, яка з'явиться при кипінні.
Почистьте цибулю і моркву, цибулю наріжте на кубики, а моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю в олії протягом 5 хвилин, після чого додайте моркву. Підсоліть та поперчіть овочі, перемішайте засмажку. Тушкуйте інгредієнти під кришкою ще протягом 5 хвилин.
Дістаньте відварені гомілки з супу, зріжте з них м'ясо та додайте його до бульйону з картоплею. Промийте гречку, перекладіть її в бульйон разом з засмажкою.
Варіть суп з гречкою протягом 15-18 хвилин, після чого додайте спеції та залиште страву настоюватись протягом 15 хвилин. За бажанням перед подачею суп з гречкою можна прикрасити подрібненою зеленню.
Щоб приготувати суп з перловою крупою та грибами, потрібні ці інгредієнти:
Як готувати суп з перловою крупою та грибами
Замість м'яса в цьому супі використовуються гриби. Їх потрібно замочити в холодній воді на 30 хвилин.
Проте для наваристого бульйону необхідно проварити яловичі кістки, заливши їх 2 л холодної води. Доведіть бульйон до кипіння, після чого зменште вогонь.
Почистьте цибулю і моркву та покладіть їх в каструлю, не нарізаючи. Також додайте гриби та варіть суп протягом 30 хвилин.
Промийте в окремій каструльці перлову крупу, залийте її 120 мл води і проваріть протягом 15 хвилин. Тим часом почистьте картоплю та наріжте її на кубики.
Дістаньте з бульйону гриби та овочі, цибулю відкладіть, а решту наріжте на невеликі шматочки. Процідіть бульйон, доведіть його до кипіння, а тоді всипте картоплю. Варіть суп протягом 15 хвилин, а потім додайте перловку, нарізані гриби та моркву.
Додайте сіль, перець і лавровий лист і проваріть суп з грибами та перловою крупою ще 12-15 хвилин. Після цього розлийте страву по тарілках і посипте подрібненою зеленню.
Для приготування супу з рисом і курятиною, знадобляться наступні продукти:
Як готувати суп з рисом і курятиною
Щоб приготувати класичний суп з рисом, залийте курячі стегна 1-2 л води та доведіть до кипіння. Проваріть м'ясо протягом 5 хвилин, а тоді злийте перший бульйон.
Залийте стегна 2 л чистої води, додайте чорний перець горошком та лавровий лист. Варіть курятину приблизно 20-25 хвилин, до повної готовності.
Почистьте і наріжте на кубики картоплю. Рис ретельно промийте. Витягніть з бульйону м'ясо, перець і лавровий лист, а натомість вкиньте картоплю і рис.
Варіть рис з картоплею близько 15-20 хвилин. Тим часом можна приготувати засмажку: для цього почистьте цибулю і моркву. Моркву слід натерти, а цибулю - подрібнити ножем.
Спершу обсмажте в розігрітій олії цибулю, потім додайте моркву та спеції. Наріжте на кубики м'ясо з курячих стегон та вкиньте його у суп з рисом, додавши засмажку. Перемішайте страву, спробуйте її на смак та проваріть ще декілька хвилин для змішування ароматів.
Нещодавно ми писали про те, як готувати крученики з грибами і сиром.
Крім цього, розповідали, як приготувати смачне рагу з хребтами лосося.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx", кулінарний ресурс Shuba, кулінарний YouTube-канал "Українське вариво".