Швидко і корисно: Гордон Рамзі поділився рецептом запеченої курки з квасолею і травами
В своїй книзі "Ultimate Fit Food" ("Їжа для відмінної форми") британський шеф-кухар зібрав рецепти корисних та водночас смачних страв для збалансованого харчування і підтримання фігури. Однією зі страв є швидка і проста в приготуванні курка з різноманітними спеціями.
Про те, як готувати курку за рецептом відомого шеф-кухаря, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на видання Daily Express.
Що потрібно для запеченої курки
Для того, щоб приготувати запечену в спеціях курку з квасолею, потрібні такі продукти:
- курка - 1 шт. (або 2 грудки, 2 стегна та 2 гомілки);
- часник - 1 шт.;
- цибуля-порей - 1 шт.;
- біле сухе вино - 200 мл;
- оливкова олія - 1 ст. л.;
- курячий або овочевий бульйон - 400 мл;
- чебрець - 2 гілочки;
- консервована квасоля - 800 г;
- шпинат Бебі - 250 г;
- морська сіль - дрібка;
- чорний перець - до смаку.
Як готувати курку в спеціях за рецептом Рамзі
Помийте курку; якщо використовуєте гомілки і стегенця - зніміть з них шкірку і плівки.
Розігрійте на плиті глибоку пательню, яку можна використовувати як форму для запікання. Потім влийте олію. Як тільки олія розігріється, обсмажте шматочки курки з усіх боків до золотистої скоринки.
Часник очистьте так, щоб зубчики залишилися з'єднані між собою, а потім розріжте навпіл горизонтально. Цибулю-порей промийте, відріжте зайве і розріжте навпіл уздовж.
Переверніть курку шкіркою догори. Додайте до курятини часник, поклавши його зрізом донизу, а потім цибулю-порей.
Перемішайте цибулю-порей в олії, щоб рівномірно покрити її рідиною. Влийте до пательні біле вино. Доведіть його до кипіння, зачекайте приблизно 2 хвилини, а потім додайте бульйон.
Злегка припідіймайте курку дерев'яною ложкою, щоб підсмажені шматочки не "приклеїлися" до дна пательні. З квасолі злийте рідину, а потім промийте боби, щоб видалити надлишок солоного консерванту. Шпинат також необхідно промити.
Вимкніть вогонь і покладіть в пательню гілочки чебрецю, квасолю та шпинат, розмістивши їх навколо курки. Посоліть і поперчіть до свого смаку, перемішайте все разом.
Після цього, якщо посуд можна використовувати для випікання, помістіть пательню в прилад - або ж перекладіть все в окрему форму. Поставте форму в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікайте страву до повної готовності курки.
Час від часу перемішуйте продукти, щоб забезпечити рівномірне приготування. Коли курка буде готовою, вийміть форму з духовки.
Перш ніж подавати страву до столу в теплих неглибоких мисках, зачекайте приблизно 5 хвилин, щоб м'ясо виділило сік після запікання і набуло насиченого смаку.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати курячу грудку в часниковому соусі.
Крім цього, розповідали, як готувати котлети з тунця за рецептом Ектора з "МастерШеф".