Хрумкі огірки з банки взимку розходяться миттєво, а влітку з ними, як правило, багато клопоту. Тому варто звернути увагу на швидкі рецепти консервації, для яких не треба варити маринад.
Одним з таких поділилася кулінарка Лілія Цвіт на своєму YouTube.
Спершу замочіть огірки на 2 години в холодній воді. Ця процедура забезпечить їм хрумкість. Зріжте кінчики огірків з обох боків.
Покладіть на дно банки всі спеції (кріп, лавровий лист, хрін, петрушку, часник, перець, коріандр, гірчицю). Укладіть щільно огірки.
Просто в банку засипте сіль, цукор, налийте оцет поверх огірків. Залийте огірки кип'ятком і прикрийте чистою кришкою.
Поставте стерилізувати у велику місткість з водою, постеливши на дно рушник. Після закипання простерилізуйте протягом 10 хвилин (для літрових банок).
Закатайте кришкою і збовтайте банку, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Переверніть банку догори дном, закутайте на одну добу. Після цього банки можна переміщати на місце постійного зберігання.
Раніше про правила консервування огірків розповів Євген Клопотенко.
Також читайте, чому огірки погано плодоносять.