ua en ru

Швидкі консервовані огірки "без маринаду": супер рецепт, коли нема часу

Швидкі консервовані огірки "без маринаду": супер рецепт, коли нема часу Як приготувати швидкі мариновані огірки (колаж Styler)

Хрумкі огірки з банки взимку розходяться миттєво, а влітку з ними, як правило, багато клопоту. Тому варто звернути увагу на швидкі рецепти консервації, для яких не треба варити маринад.

Одним з таких поділилася кулінарка Лілія Цвіт на своєму YouTube.

Складники (на 1 літрову банку):

  • суцвіття кропу - 1 шт.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • корінь хрону - 2 см
  • корінь петрушки - 2 см
  • часник - 4 зубці
  • духмяний перець - 3 шт.
  • коріандр - щіпка
  • гірчиця - 0,5 ч. л.
  • 1 ст. л. солі без верху
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9%

Покрокове приготування

Спершу замочіть огірки на 2 години в холодній воді. Ця процедура забезпечить їм хрумкість. Зріжте кінчики огірків з обох боків.

Покладіть на дно банки всі спеції (кріп, лавровий лист, хрін, петрушку, часник, перець, коріандр, гірчицю). Укладіть щільно огірки.

Просто в банку засипте сіль, цукор, налийте оцет поверх огірків. Залийте огірки кип'ятком і прикрийте чистою кришкою.

Поставте стерилізувати у велику місткість з водою, постеливши на дно рушник. Після закипання простерилізуйте протягом 10 хвилин (для літрових банок).

Закатайте кришкою і збовтайте банку, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Переверніть банку догори дном, закутайте на одну добу. Після цього банки можна переміщати на місце постійного зберігання.