Шоколадний пиріг на окропі. Терміново приготуйте цю бюджетну смакоту!
Шоколадний пиріг можна приготувати без зайвих витрат і з мінімумом старань. Така випічка виходить ароматною, вологою й розлітається за лічені хвилини
Рецептом поділилася блогерка Alina Foodee на YouTube.
Складники на діаметр форми 20 см
Для тіста:
- Яйця - 2 шт.
- Сіль - щіпка
- Цукор - 130 г
- Олія без запаху - 70 г
- Борошно - 170 г
- Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
- Какао - 40 г
- Сода - 1/4 ч. л.
- Окріп - 130 г
Для глазурі:
- Цукор - 85 г
- Крохмаль або борошно - 10 г
- Какао - 20 г
- Олія без запаху - 35 г
Як приготувати пиріг
Збийте міксером яйця (кімнатної температури), цукор і сіль. Має вийти пишна світла маса. Додайте в масу олію і перемішайте.
Поєднайте сухі складники: борошно, какао, розпушувач, соду. Просійте все разом і змішайте з яєчною масою.
Додайте в масу окріп і продовжуйте збивати.
Вилийте тісто у форму, вистелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Дістаньте з форми, коли пиріг прохолоне.
Змішайте цукор з крохмалем, какао, водою, олією. Все перемішайте, поставте на вогонь і проваріть хвилинку після закипання.
Полийте пиріг гарячою глазур'ю, а також прикрасьте з боків. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати дуже смачний пиріг на вчорашньому варенні.
Також дізнайтеся про рецепт тертого пирога як в дитинстві.