Правильно обраний чай подарує вам миті насолоди від смачного зігріваючого напою, особливо, коли на вулиці морозна зима. Але треба знати кілька важливих правил.
Про це в Telegram розповіла експерт з харчування Наталя Мазурик.
В одній пачці всі листочки мають бути однакові за розміром, правильної форми, без корінчиків та іншого.
Розверніть листок (якщо купуєте ваговий чай, це легко зробити). Якщо він розкришується, такий чай краще не купувати - його пересушили або сушили повторно.
Понюхайте. Має бути легкий, приємний аромат. Без запаху плісняви, пилюки чи заліза.
Часто різними добавками маскують не надто якісну сировину.
Залийте чай холодною водою. Якщо вода одразу зафарбується, в чай додали барвники.
Під час заварювання стають помітні корінчики та інше сміття. В якісному листковому чаї їх не має бути.
Плівочка на поверхні чаю - не показник якості. Вона може бути і в неякісних чаях.
Зелений чай може бути гірким, якщо він неякісний або температура води неправильна (правильна - до 85 градусів, у японському - до 75).
На справжньому китайському чаї не буде напису Made in China. Зазвичай, вказують експортера - China National Tea & NativeProductImport & Export Corp. Він, до речі, єдиний.
Також на китайському чаї є ось такий логотип:
На ньому має бути такий логотип:
Крім логотипу можуть бути ідентифікатори чайних регіонів:
Це знак якості Державного чайного управління республіки Шрі-Ланка і він гарантує, що чай вирощений на плантації, яка пройшла державну сертифікацію.
Також читайте, як правильно пити чай з лимоном, щоб отримувати максимум вітаміну С.
Крім того ми писали, як не можна варити овочі, щоб не втратити всі вітаміни.