Здавалося, що може бути простіше за приготування засмажки: додав цибулю і моркву на сковороду, потримав трохи на вогні і готово! Але і в такому нескладному процесі можна наробити помилок, якщо не враховувати ряд нюансів.
Як правильно робити засмажку - в матеріалі Styler далі.
Багато хто вважає, що саме моркву потрібно кидати на сковороду першою, через те, що вона щільніша і твердіша і для обсмажування їй знадобиться більше часу.
Але якщо спочатку обсмажити моркву, то цибуля золотистою у вас вже не вийде. Овоч буде "мокрим" і неапетитним.
Адже морква, коли потрапляє на сковороду, виділяє сік, і в результаті цибуля швидше протушкується, ніж підсмажиться до золотавого кольору.
Коли овоч стане прозорим і набуде легкого карамельного відтінку, тоді можна викладати моркву.
Тут виникає таке саме питання - що треба смажити першим - овочі (наприклад, цибулю) чи м'ясо.
Багато хто спочатку кладе на сковороду м'ясо, пояснюючи це тим, що для м'яса треба більше часу на просмажування.
Але це - хибне припущення. М’ясо виділяє сік, що призводить до аналогічного результату - цибуля буде швидше варитися, ніж обсмажуватися.
Щоб і цибуля була золотистою і м'ясо добре просмажилося, як варіант, можна посмажити їх окремо. Тоді на смак і вигляд буде дещо інший результат.
Раніше ми писали, що треба додати в фарш для котлет, щоб вони перетворилися на кулінарний шедевр.
Крім того читайте про старовинний рецепт тушкованої капусти.