Майже кожній людині подобається смачно поїсти, але смачно не завжди означає корисно. Зокрема, якщо протягом місяця кожного дня їсти пончики, то вони можуть завдати шкоди організму.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Оксани Шатрової.
За словами експерта, є ризик виникнення діабету, інсулінорезистентності, проблем з печінкою та підшлунковою. Проте таке може виникнути не одразу і не завжди.
З чого складається пончик:
"Загалом усе стандартно: типовий високовуглеводний десерт. І головне тут те, що пончик - це десерт і він повинен бути останнім в ієрархії кількості споживання нутрієнтів", - йдеться у повідомлені.
Часто люди можуть обирати пончики як основу раціону, замість сніданку, на перекус. Такий варіант може нести за собою проблеми для ваги і здоров’я.
Якщо ви будете їсти навіть кожного дня такий пончик (а ще краще, намагатися знайти з якісних продуктів), то нічого з вами не трапиться ні за тиждень, ні за місяць. Тому психологічний аспект харчування дуже важливий.
Додамо, що пончики дуже калорійні, багаті цукром і рафінованими вуглеводами, причому вони не приносять ніякої поживної цінності. Їх смажать у фритюрі, що робить їх багатими на трансжири, які можуть підвищити рівень "поганого" холестерину і знизити рівень "хорошого".
Буває так, що вага не прямо залежить від того, що ви з’їли, чи пропустили тренування. Існують і інші неспецифічні причини:
Раніше ми повідомляли про мінерал, який допоможе при високому тиску та покращить здоров'я серця.
Також ми писали, скільки все ж таки треба пити води та як споживати достатньо.