Що можна робити з залишками паски: цікаві та смачні ідеї
Після святкування Великодня зазвичай залишається ще кілька пасок. У жодному разі не можна викидати залишки випічки чи іншої освяченої їжі у відро для сміття.
Що можна приготувати з пасок - читайте на Styler нижче.
Чому не можна викидати
Загалом перед приготуванням бажано розрахувати свої сили і зробити саме стільки пасок, щоб з'їсти їх усі до єдиної.
Наші предки часто закопували залишки великодньої їжі, а випічкою підгодовували птахів. У жодному разі не можна викидати залишки паски чи іншої освяченої їжі у відро для сміття.
Як використати залишки
Сухарі
Потрібно нарізати паски на квадратні шматочки середнього розміру і викласти на деко. Далі розігріти духовку до 100°C і вимкнути її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати.
Такі смачні сухарі чудово підійдуть до чаю чи кави.
Основа для торта
Знадобиться приблизно 150 г паски та 100 г розм'якшеного вершкового масла. Пасу за допомогою блендера потрібно подрібнити до крихти.
Потім змішуємо крихту з вершковим маслом, викладаємо у форму для випікання, розподіливши суміш.
В розігріту духовку до 180°C потрібно відправити основу для торта з паски на 10-12 хвилин. Потім її можна використовувати для чизкейка або торта з кремом.
Приготувати десерт
З залишків паски можна зробити простий десерт. Паску потрібно викласти в глибоку місткість, залити йогуртом або згущеним молоком і відправити в холодильник, щоб підсохле тісто просочилося вологою.
В кінці десерт можна прикрасити ягодами чи натертим шоколадом.
Грінки на сніданок
Для такого способу необхідно нарізати паску потрібного розміру, обмокати в яєчної суміші та обсмажити з двох боків.
Далі такі грінки можна смачно їсти на сніданок.
Раніше ми повідомляли, що робити, щоб паска не черствіла.
Також ми писали, якими натуральними фарбниками фарбувати яйця без шкоди здоров'ю.