Мікрохвильову піч треба використовувати обережно, дотримуючись ряду правил. Хоч цей прилад для нас давно звичний і простий в побуті, його легко зламати, допускаючи одні й ті ж помилки.
Як не варто користуватися мікрохвильовкою - в матеріалі Styler далі.
Яйця (в шкаралупі і зварені цілком) - при нагріванні в печі яйце вибухає.
Великі шматки смаженого чи відвареного м'яса - так само як із яйцями, м'ясо може вибухнути.
Буряк, селера і шпинат - нітрати в складі при високих температурах перетворюються на канцерогени.
Заморожене м'ясо - воно розморозиться нерівномірно, що загрожує появою хвороботворних бактерій.
Гострий перець - пекуча речовина в складі почне випаровуватися, а при відкритті дверцят ви ризикуєте отримати опік слизових.
Кисломолочна продукція - в мікрохвильовці вона "звернеться" і втратить свою харчову цінність.
Не можна ставити в мікрохвильову піч деякі види посуду та пакунки:
А от скляний, керамічний і силіконовий посуд для мікрохвильовок підходить. Головне - ніякої позолоти і металевих окантовок.
Щоб перевірити, чи підходить ємність для мікрохвильовки, налийте в неї воду і потримайте хвилину на повній потужності. Якщо в результаті ємність холодна, а рідина всередині гаряча - все нормально, якщо навпаки - посуд не придатний для нагріву.
Оберіть правильний посуд для мікрохвильової печі (фото: freepik)
Прилад почне перегріватися і може вийти з ладу. Щоб простерилізувати банки, їх спочатку миють і заливають в кожну приблизно по 100 мл холодної води. Пропарюють в мікрохвильовці на найвищій потужності 10-12 хвилин
Мікрохвильовка буде працювати коректно, якщо в продуктах, які ви хочете розігріти, є хоч якась кількість вологи. Горіхи, сухарі, сухофрукти, насіння тощо не варто сушити в печі.
Не варто ставити тарілку або чашку з холодильника в мікрохвильовку, через ризик, що посуд розколеться. Різкий перепад температури може спровокувати руйнування.
Раніше ми також писали, навіщо потрібна шафа під духовкою.
Крім того дізнайтеся про три "приховані" функції коліщатка мишки, про які мало хто знає.