Всім у дитинстві батьки казали, що суп дуже корисний. Це насправді так. Однак, варто знати, що буде з організмом, якщо їсти суп кожного дня.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Еatthis.
Дієтологи із США розповіли, що суп насичує організм і це повʼязано з водою і бульйоном, на яких ми варимо суп. Розпочавши трапезу із супу, ви насититеся й не переїсте під час їжі.
Тобто суп на вечерю - це ситно та некалорійно. Але це тільки в тому разі, якщо ви готуєте правильний суп. Тобто той, де немає шкідливих для фігури інгредієнтів.
Ідеальний склад - овочі, бобові, дієтичне мʼясо.
Суп може стати чудовим джерелом поживних речовин. Передусім на основі бульйону. Коли ми відмовляємося від супів-пюре та готуємо бульйон з овочами чи бобовими, можна отримати поживні речовини та клітковину, але без великої кількості калорій.
Готувати суп можна і в мультиварці, адже він цього він стане ще кориснішим.
Експерти кажуть, що мова йде про супи та супи-пюре на основі вершків.
Вершки або вершкове масло містять велику кількість насичених жирів, Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань, якщо їх часто їсти.
Разом з високим вмістом насичених жирів у супі також міститься багато солі. Мова йде про покупні супи швидкого приготування, консервовані супи або в брикетах.
До того ж дієтологи рекомендують запивати їх великою кількістю води.
Не їсти гарячий суп шкідливо для здоров'я. Основою будь-якого супу є бульйон. А він допомагає пом'якшити механічну дію твердої їжі на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.
В овочах також міститься клітковина, яка значно покращує перистальтику кишківника. Тому відходи завжди вчасно виводяться з організму. Якщо не додати супи до свого щоденного раціону, зростає ризик появи здуття живота та запорів.
Раніше ми повідомляли, що потрібно їсти, щоб покращити стан волосся, зір та уникнути стресу.
Також ми писали, що буде, якщо повністю відмовитись від м'яса.