Борошно - один з ключових і найдавніших продуктів в нашому раціоні. Найчастіше ми його використовуємо для приготування випічки: бісквітів, оладок, тортів, пасок та іншої смакоти.
Кулінари радять просівати борошно перед тим, як замішувати тісто, але така вимога часто нехтується: комусь ліньки, хтось не має часу, або ж решета. Але чи дійсно це так важливо?
Про це дізнайтеся нижче з нашого матеріалу Styler.
Професіонали твердять одноголосно: борошно просівати треба. На те є одразу кілька причин.
Якщо ви хочете бути стовідсотково переконані, що ваші пиріжки будуть пишними, а в млинцях не буде грудочок, обов'язково просійте борошно.
Також варто пам'ятати, якщо в рецептурі є розпушувач, його варто просіювати разом з борошном. Так ви гарантовано розподілите його рівномірно по тісту.
Цю процедуру можна оминути, коли ви використовуєте борошно не для випічки. А, до прикладу, для паніровки відбивних, додаєте в котлети, соуси і так далі. Мається на увазі, коли борошна за рецептурою треба додати всього кілька ложок.
У випадку з випічкою борошно просіювати варто, особливо якщо ви його купуєте в мішках, чи берете на вагу. Борошно в невеличких пакунках, по кілограму-два, буде чистіше, але й тут варто перестрахуватися.
Раніше ми писали, що додати в котлети, щоб отримати фантастичну і соковиту страву.
Крім того дізнайтеся, що зі стандартного набору можна не класти в борщ.