Шашлик готують не лише зі шматочків свинини, а й з курятини і навіть з овочів. Крім цього, приготувати шашлик з філе можна і вдома, додавши для смаку бекон і соус.
Про те, як готувати шашлик з курячого філе і бекону, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку кулінарної блогерки "nisenitnitsia_"
Для приготування шашлику з філе та бекону, потрібні наступні продукти:
Куряче філе необхідно промити та нарізати на тоненькі, але широкі смужки - саме з них згортатимуться "равлики". Нарізна філе перекладіть в глибоку миску, присипте спеціями та залийте олією.
Можна використовувати як готову приправу (в цьому випадку кількість солі можна зменшити або взагалі не використовувати цей інгредієнт), або створити суміш самостійно - з паприки, перцю, солі та сухого часнику.
Ретельно перемішайте філе з приправою, щоб спеції рівномірно покрили м'ясо. Залиште курку маринуватися приблизно на 30 хвилин.
За 10 хвилин необхідно замочити дерев'яні шпажки, на яких, як на шампурах, готуватимуться "равлики" з філе. Тобто, залити шпажки водою необхідно на 20 хвилин.
Це рекомендують робити з декількох причин - для того, щоб шпажки не пригорали, а м'ясо не прилипло до деревини. Інша причина - щоб деревина не увібрала весь сік з м'яса і шашлик залишився соковитим.
Бекон краще обирати вже нарізаний - розміру такого шматочка достатньо, щоб згорнути з нього та філе "равлика".
Коли м'ясо замаринується, на шматочок бекону викладіть філе і згорніть "равлик" - курятина має бути всередині. Обережно насадіть равлики на шпажки, а потім перекладіть шашлик на деко, застелене пергаментом.
Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть шашлики соусом барбекю, після чого випікайте шашлик протягом 20-30 хвилин, до готовності м'яса.
Нещодавно ми розповідали про те, як готувати "ліниві" вареники з картоплею.
Читайте також про 5 рецептів смачнючих бургерів з м'ясом і для веганів.